Wie ben ik?

Over Felicia Ooms

Het is natuurlijk fijn om even een idee te hebben bij wie je terecht komt. Ik ben de eigenaar van Praktijk De Groeisleutel en heb veel ervaring met het doen van onderzoek en het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Over Felicia Ooms

Mijn naam is Felicia Ooms en ik werk al jaren met (hoog)begaafde kinderen, hun ouders en volwassenen. Ik krijg hier energie van en geniet ontzettend van de creatieve manier van denken, de humor, de prachtige ideeën en de intense manier waarop zij in het leven staan. Ik luister graag heel goed naar wat een kind, jongere of volwassene me vertelt en kan goed analyseren wat onderliggende behoeftes zijn. Moeilijk gedrag zie ik niet als een probleem op zichzelf, het is gedrag wat (nog) niet begrepen wordt. Door op zoek te gaan naar wie iemand echt is en wat iemand nodig heeft, kan er begrip en ruimte ontstaan om verder te groeien.

Als hoogbegaafd persoon met hoogbegaafde kinderen begrijp ik van binnen uit waar je tegenaan kunt lopen en hoe moeilijk het soms kan zijn, maar ook hoe leuk! Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten.

Opleiding 

Wat betreft opleidingen en werkervaring: ik ben orthopedagoog en heb een diagnostische aantekening, waardoor ik bevoegd ben om psychologisch onderzoek te doen. Ik ben geregistreerd in de kwaliteitsregisters van de NVO en SKJ. Hiervoor is het nodig om voortdurend mijn kennis op peil te houden door het doen van opleidingen en het volgen van supervisie en intervisie, maar gelukkig is dat iets wat ik vanuit mezelf ook heel leuk en belangrijk vind.

Na jaren als orthopedagoog op verschillende plekken te hebben gewerkt met verschillende specialisaties, werk ik inmiddels al jaren met hoogbegaafde kinderen. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt bij Dotado (in Rotterdam), Sherpa (toen Sherpa nog in Waddinxveen zat) en Atalanta (in Gouda). 

Verder…

Verder misschien leuk om te weten: ik hou van thee drinken, lezen en wandelen. Ik vind de kleuren van een herfstbos prachtig, maar van bloeiende bomen of bloemen in de lente word ik ook blij. Ik ga graag uit eten  en geniet van goede gesprekken. Mijn gezinsleden zijn dol op spannende activiteiten als parapenten of ziplinen. Hoewel ik dat vooraf eerlijk gezegd erg eng vind, blijk ik dat stiekem toch ook wel heel leuk te vinden!

 

Ervaringen van anderen

“Onze zoon heeft zich altijd enorm gehoord en gezien gevoeld bij jou, wat is hij daardoor gegroeid!”
Moeder van een 8-jarig kind (onderzoek en begeleiding)

Ook benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.