The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall. (Nelson Mandela)

Individuele begeleiding

Zou jouw kind wat meer zelfinzicht kunnen gebruiken, een steviger zelfbeeld of ondersteuning op emotioneel gebied? Of wil je zelf je kennis en vaardigheden versterken? Samen gaan we op zoek naar datgene waaraan behoefte is. Hoe werkt het bij jou of je kind en wat is er nodig?

Individuele begeleiding

Kinderen

Het is mogelijk om met kinderen zelf aan de slag te gaan en hen te ondersteunen. Of dit zinvol is, hangt af van de leerstijl en de ontwikkelingsleeftijd van het kind. Afhankelijk van de vraag of behoefte kunnen we bijvoorbeeld bespreken wat hoogbegaafdheid is en wat dat voor het kind betekent. Wat merkt het kind bij zichzelf, tegen welke dingen loopt het kind aan en kunnen we hier samen oplossingen voor bedenken die passen? Naast psycho-educatie over hoogbegaafdheid, wordt bijvoorbeeld hulp geboden bij mindset, emotie-regulatie, zelfbeeld en stemmingsproblemen.

Hierbij wordt altijd afgestemd op het kind zelf. Het ene kind heeft baat bij rustige, goede gesprekken en bij de ander werken we spelenderwijs. Het ene kind zit graag aan tafel en de ander is voortdurend in beweging. Dat is allemaal prima. En natuurlijk mag er ook gelachen worden!

Begeleiding van kinderen wordt vrijwel altijd gecombineerd met ouderbegeleiding, om tot een optimaal resultaat te komen. Zo blijf je als ouder op de hoogte van wat we doen en kan ik van jullie horen hoe het thuis gaat. Ook kunnen jullie hierdoor het kind thuis nog beter ondersteunen bij de vaardigheden waarop we oefenen. In welke frequentie en op welke manier we de ouderbegeleiding invullen, hangt af van de individuele wens en behoefte.

Jongeren en volwassenen

Ook jongeren of volwassenen kunnen terecht voor individuele begeleiding of coaching. In een veilige setting kunnen we werken aan het begrijpen van jezelf, samen verkennen waar je tegenaan loopt en wat je anders zou willen. Hierbij gaan we aan de slag met de doelen die je zelf stelt en proberen we inzicht te vergroten en vaardigheden te versterken. We kijken naar wat al goed gaat en breiden dat uit. 

Kijk hier voor de tarieven

 

Ervaringen van anderen

“Dank voor de enorm waardevolle tips en begeleiding die zowel onze zoon als wij van jou hebben mogen ontvangen. Telkens weer gaf jij ons een andere visie op bepaalde zaken en de energie om weer verder te gaan.”
Ouders van 7-jarig kind (begeleiding)

Ook benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.