Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better. (Maya Angelou)

Ouderbegeleiding

Hulp vragen bij het opvoeden van je kind kan spannend zijn. Maar de ervaring leert dat het ontzettend fijn is om eens rustig op een rijtje te zetten wat er aan de hand is, en wat er nodig is. 

Ouderbegeleiding

Heeft je kind intense driftbuien of last van flinke angsten? Is je kind snel overprikkeld of vermoeid? Gaat je kind bij vrijwel alles in discussie? Dit zijn voorbeelden van situaties waarvoor ouderbegeleiding heel geschikt kan zijn. Want waar komt dit vandaan en hoe ga je ermee om? 

 Bij De Groeisleutel wordt ouderbegeleiding aangeboden aan ouders met een (vermoedelijk) (hoog)begaafd kind. De standaardadviezen werken bij deze kinderen vaak niet optimaal en als ouder kan het fijn zijn om een steuntje in de rug te hebben en samen na te denken over wat jouw kind van je nodig heeft. Hoe is het gedrag te begrijpen en hoe ga je er het beste mee om? Wat gaat er al goed en hoe breiden we dat uit? Wat past bij het kind, maar ook: wat past bij de ouder? Hoe kunnen we zorgen dat jullie als gezin weer vooruit kunnen?

Vaak zijn enkele gesprekken voldoende om jullie weer op weg te helpen. Hoeveel gesprekken dat zijn, ligt aan de situatie en jullie eigen behoefte.

Ouderbegeleiding kan een traject op zichzelf zijn, maar kan bijvoorbeeld ook aansluitend aan onderzoek van een kind plaatsvinden. Elk traject is anders, het is altijd maatwerk.

Kijk hier voor de tarieven

 

 

Ervaringen van anderen

“Dank voor de enorm waardevolle tips en begeleiding die zowel onze zoon als wij van jou hebben mogen ontvangen. Telkens weer gaf jij ons een andere visie op bepaalde zaken en de energie om weer verder te gaan.”
Ouders van 7-jarig kind (begeleiding)

Ook benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.