Een aantal veelgestelde vragen…
Faq
Heb je een vraag? Je kunt even checken of het antwoord hieronder toevallig al staat, maar voel je vrij om ook zelf nog even contact op te nemen.
Faq
Veelgestelde vragen
Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij, neem gerust contact op!
Wat als mijn kind niet hoogbegaafd blijkt te zijn?
Veel ouders melden hun kind aan met de vraag of er misschien sprake is van hoogbegaafdheid. Soms blijkt dat niet het geval. Ook dan wordt er gewoon een uitgebreid verslag geschreven over het intelligentieprofiel, de werkhouding, strategieën, mindset enz van je kind en zullen er adviezen gegeven waarmee je verder kunt.
Kunnen er bij De Groeisleutel ook kinderen getest worden waarvan niet vermoed wordt dat zij hoogbegaafd zijn?
Het komt voor dat ouders met kinderen zonder vermoeden van hb ‘in de wandelgangen’ horen dat onderzoek bij De Groeisleutel op een prettige en zorgvuldige manier wordt uitgevoerd. Dat is natuurlijk fijn! We krijgen van deze ouders dan weleens de vraag of we ook hun kind kunnen testen. Of dit mogelijk is, is per situatie verschillend. Neem in dit geval even contact op.
Is er na onderzoek altijd begeleiding nodig?
Nee, dat is niet het geval. Vaak kunnen ouders en kind met de adviezen uit het onderzoek goed verder. Het is ook mogelijk dat er geadviseerd wordt om met een ander type behandeling te starten (bv fysiotherapie). Dit verschilt per situatie en wordt volledig afgestemd op de individuele behoefte.
Worden er bij De Groeisleutel ook diagnoses gesteld zoals autisme of ADHD?
Nee, De Groeisleutel is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. In het geval van bv autisme of ADHD ben je beter op je plek bij een expert op het betreffende gebied. Mocht het zo zijn dat tijdens het onderzoek wordt opgemerkt dat het kind kenmerken laat zien die doen denken aan een bepaalde stoornis, wordt met ouders besproken of er mogelijk sprake is van andere problematiek. Dan zullen we met elkaar bespreken of het eventueel nodig/zinvol is om verder onderzoek te laten doen en zo ja, waar.
Ervaringen van anderen
“Heel erg bedankt voor de leerzame maar ook leuke tijd. Ik weet nog dat ik er helemaal geen zin in had, maar het was heel anders dan ik had gedacht. Ik leerde mezelf echt begrijpen en kennen. Ik leerde waarom ik zo denk en ben voor het grootste deel van mijn zenuwen voor toetsen af. Ook ben ik minder vaak en minder lang boos. Ik ben heel blij dat ik toch gekomen ben. Ik ga dit ‘avontuur’ nooit vergeten!”
Kind 12 jaar (onderzoek en begeleiding)
Ook benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.